Brânza Taga.

Lactatele și brânzeturile Țarina au în rețeta lor tradițională daruri ale naturii și roade ale priceperii. Ingrediente pure și cunoștințe transmise din generație în generație. 

Așa și cu brânza maturată în grota de la Țaga, deopotrivă un dar al pământului și al oamenilor. Mucegaiul unic în lume prezent în grotă, alături de condițiile speciale de temperatură și umiditate au dus la obținerea unei brânze cum alta nu-i, imposibil de re-produs în altă parte; în trecut, unii au încercat să reproducă mucegaiul nobil de pe pereții grotei în alte locuri, fără succes însă… Pentru că glasul pământului se aude doar pe târâmul magic al Ardealului.

Brânza maturată în grota de la Țaga aduce un gust aparte, care transmite noblețe și vechimea unei rețete deosebite; Producția acesteia coboară până acum 200 de ani, fiind documentată în acte oficiale ale negustorilor epocii. Și nu întâmplător, cei care au produs prima dată această brânză au fost o familie de nobili.

  • Cu mucegai nobil unic în lume

Branza de bivolita maturara in grota de la Taga

 Branza de vaca maturara in grota de la Taga

Branza de oaie maturara in grota de la Taga