Noi

Povestea laptelui este simplă. Valea Someșului este vatra noastră, locul în care din moși-strămoși ne regăsim și ne unim energiile. De pe Dealul Bobâlna și până pe pajiștile verzi ale satelor din preajma Dejului, Bistriței, Lăpușului, am pornit cu dragoste de muncă și de oameni. Aici s-a născut Țarina, ca o moștenire valoroasă pe care vrem să o facem cunoscută tuturor. Țarina este tradiție și meșteșug, pricepere și pasiune. Este un brand modern care reînvie rețetele naturale din trecut, readucând gustul lactatelor și brânzeturilor de odinioară.

Țarina, vatra noastră din Ardeal care renaște, cu gust de pășune verde, de bucate și de hărnicie.

Produsele Țarina sunt rezultatul întâlnirii dintre rețetele trecutului și tehnologia actuală, 100% sigură din punct de vedere al igienei și siguranței alimentare.

2010- anul infiintarii Companiei Lactate Somesene.

Lapte de poveste

Lactatele și brânzeturile Țarina se fac după rețete vechi, rețete care erau reperul național al calității în anii ”60 și ”70. Folosim lapte colectat de la producători locali, crescători de vaci, oi, capre și bubaline, ale căror turme și șepteluri pășunează liber, în acord cu tradiția și cu respect față de natură. Toate furajele sunt de pe pășune, așa cum ne-au învățat înaintașii. Iar gustul laptelui preia vegetația fiecărui anotimp, miresmele și savoarea câmpiilor transilvane. Lapte de poveste, o poveste simplă și savuroasă care se transformă într-o gamă unică. Țarina, cu gustul pământului și consistența unei tradiții multiseculare.

Produsele Țarina sunt locale: caș, brânză proaspătă și maturată, iaurt și smântână, create cu meșteșug și dragoste.

Folosim doar cheag natural, fără alte adaosuri și „inovații recente”. De exemplu, pentru telemeaua proaspătă folosim o rețetă unică care datează din 1956, care era folosită în făbricuțele epocii. Doar lapte natural, procesat imediat după colectare.